Koematrassen

Comfort en het welzijn van dieren wordt steeds belangenrijker. De prijs van onze koematrassen verdienen zichzelf echt terug. Onze koematrassen hebben niet alleen een economisch voordeel maar ook een ethisch. Dit doordat de koeien maximaal comfort hebben, en het welzijn van de koeien ruim verbetert.

Doordat de koe comfortabeler ligt blijft ze ook langer wat het natuurlijke gedrag van de koe stimuleert. In de weide zal een koe ongeveer 15 uur liggen dit is in standaard ligboxen vele malen lager. Onze matrassen brengen dit terug naar 15 uur. Wat al resultaat heeft dat de koeien intensiever kauwt en haar hoeven en benen rusten voldoende uit. Dit alles resulteert dat de melkproductie stijgt.

Op onze product pagina hebben al onze matrassen een comfort rating. Opgebouwd uit 5,3 of 2 sterren

Enkele voordelen van onze matrassen

  • Geeft veilig gevoel aan de koe omdat zij nu meer grip heeft om te gaan liggen en weer terug op te staan.
  • Minder bodem bedekking nodig
  • Stabiele ondergrond
  • De matrassen zijn extreem duurzaam en geschikt voor jarenlang intensief gebruik.
  • Meerdere toplagen mogelijk, hierdoor is het matras perfect te maken aan uw eisen.
  • Schokabsorberend, dit is beter voor de gewrichten van de koe.
  • Minder drukpunten op het lichaam van de koe, het matras neemt de contouren van de koe aan.
  • Kosten besparend
  • Hygiënisch

Koematrassen Versus Diepstrooiselbedden

1. Hygiëne

Hygiëne speelt een grote rol in het kiezen tussen diepstrooiselbedding of koematrassen. Beide toepassingen zullen iedere dag schoongemaakt moeten worden. Onze koematrassen zijn gewoon af te spuiten met water of met een trekker schoon te maken. Waarbij diepstrooiselboxen de bovenste laag vervangen moet worden. Ook zal in diepstrooiselbedding in de onderste laag vervuiling ontstaan. Dit komt niet direct in contact met de koe maar trekt wel terug omhoog door het zand of strooisel. Waarbij onze matrassen dit niet hebben. De toplaag is zo ontworpen dat ze ademt maar geen vocht doorlaat. Dit is erg belangrijk voor de hygiëne.

2. Comfort

Comfort bij dierstrooistelboxen en onze koematrassen liggen eigenlijk nagenoeg gelijk. Alleen waar onze koematrassen het comfort altijd waarborgen doet een diepstrooiselbox dit niet hier onstaan kuilen in en nemen comfort weg. Dit is natuurlijk door iedere dag de kuilen glad te schuiven maar nog door de dag heen verdwijnt er comfort door kuilvorming.

3. Kosten

Dit kostenplaatje is een gemiddelde van al onze matrassen ten opzichte van een diepstrooistelbox. Als voorbeeld een diepstrooistelbox kost 1000 euro totaal dan kost een koematras met de daarvoor nodige strooisel 600. Dit Doordat er veel minder strooisel nodig is voor comfort te geven aan de koeien, want dit comfort geeft ons koematras al strooisel is alleen voor vochtopvanging.