Pasture Mat

De Pasture Mat van Promat is het meest bewezen matras in de agrarische branche.

De pasture mat oftewel weide matrassen bootsen de ligwijze van een natuurlijke weide na. Dit heeft een positief resultaat op de gezondheid van de koeien. De weidemat voorziet wereldwijd ruimt 3 miljoen koeien van optimaal comfort.

Voordelen:

  • Bootst een natuurlijke weide na.
  • Vereist een minimale bodembedekking.
  • Biedt een stabiele ondergrond voor de poten.
  • Koeien hebben erg veel grip bij het opstaan.
  • Duurzaam
  • Schokabsorberend

Doordacht ontwerp:

De Pasture Mat is een koematras gemaakt van meerdere cellen die gevuld zijn met een rubbergranulaat. Rubbergranulaat is fijn gemalen rubber dit rubber is grotendeels gerecycled rubber van autobanden. De standaard Nylon toplaag is speciaal ontworpen en lang door getest met als resultaat dat de Pasture mat het beste dierenmatras wereldwijd is. 

Natuurlijk gedrag:

Onderzoek heeft aangetoond dat koeien in de weide gemiddeld 15 uur liggen. Dit heeft allemaal positieve effecten op de gezondheid van de koe wat natuurlijk ook resulteert in een goede melkproductie. Het doel van de Pasture mat is de natuurlijke weide nabootsen. Hierdoor blijven de koeien gemiddeld langer liggen.

Kostenbesparing:

De Pasture mat is redelijk eenvoudig te installeren en dit is vaak ook prima zelf te doen. Uiteraard kunnen wij dit ook op ons nemen. Heeft u vragen hierover kunt u contact met ons opnemen. De echte besparing zit in het strooisel. De Pasture mat staat gelijk aan ongeveer 7,5cm strooisel. Met de Pasture mat is strooisel alleen nog maar om uitwerpselen te absorberen. De toplaag is waterproof dus zal er wel wat strooisel moeten worden aangebracht.

Opbouw

Toplaag

De gepatenteerde, toonaangevende covers van Promat zorgen voor vochtbescherming van het matrassysteem en bieden een gemakkelijk te reinigen matras, duurzaam en comfortabel oppervlak van uw koeien. Deze toplaag zorgt voor een naadloos geheeld wat hygiëne ten goede doet.

Comfort laag

Europees schuim met een hoge dichtheid wat een lange levensduur garandeert en maximaal comfort biedt. De comfort laag zorgt ervoor dat het oppervlakte egaal word. Ook bied deze laag het extra comfort van de weidemat. verkrijgbaar in 2cm, 3cm en zelfs 4 cm voor nog meer comfort.

Matras gevuld met rubbergranulaat

Biedt een zachte duurzame basis voor de weide matrassen van promat. De rubber gevulde onderlaag is de grootste schokabsorberende maar bied tegelijkertijd stevigheid aan het matras.

Pillow kussen

Poly pillow

De poly pillow is een kunststof knieboom die ervoor zorgt dat de koeien op de juiste manier gaan liggen. Dit houd is dat de koeien door de pillow niet te ver naar voren gaan liggen.

De uitgewerkte vorm van de Poly pollow zorgt ervoor dat er geen comfort verloren gaat en geen nadelige invloed op de beweging van de koe heeft. De koe kan zijn voorpoten eroverheen leggen en door de ronde bovenkant van de pillow blijft de bloedsomloop optimaal in de poten van de koe.