Gel matras

De gel matrassen hebben het hoogst denkbare comfort dat de koeien zich maar kunnen wensen. De eigenschappen zijn vergelijkbaar met een verdiept zandbed zonder de nadelen van een zandbed. De gel matrassen zijn tot in het kleinste detail getest in het laboratorium in Canada hieruit komt naar voren dat de gel mat de beste drukverdeling biedt. De grootste voordelen van de gel mat voor koeien is dat de impact op de koeiengewrichten en drukpunten sterk afnemen. Wanneer een koe gaat liggen valt zij meer dan vijf centimeter. Dit betekend dat een paar honderd kilo op de gewrichten terecht komt en op bepaalde oppervlakte van de koe. Dit brengt schade toe als de koe dit op harde oppervlakte doet.

Koe comfort

De gel matrassen hebben het hoogst denkbare comfort dat de koeien zich maar kunnen wensen. De eigenschappen zijn vergelijkbaar met een verdiept zandbed zonder de nadelen van een zandbed. De gel matrassen zijn tot in het kleinste detail getest in het laboratorium in Canada hieruit komt naar voren dat de gel mat de beste drukverdeling biedt. Het koeienmatras neemt de vorm van de koe aan waardoor de koe geen drukpunten heeft en huidirritatie afneemt. De snelheid waarmee de gel zich verplaats is in te stellen naar de behoeft van de desbetreffende kudde. Hierdoor geeft u de koe het gevoel dat zijn in een zandbed ligt. De zachtheid is over de hele lengte van het matras gelijk. Over het gel zit een naadloze cover wat schoonmaken eenvoudiger maakt.

Hoe werkt het CCS systeem.

De gelmatten zijn gevuld met een gel poeder, dit poeder wordt bij installatie gemengt met water wat een gel maakt. Wanneer de matrassen zijn afgevuld word er een dop met regelklep op de matrassen geplaatst. Deze doppen zijn voorzien van een luchtslang die naar het control paneel gaat. Hier word constant de druk gemeten en aangepast naar het ingestelde getal. Dit zorgt ervoor dat de matrassen allemaal en altijd dezelfde zachtheid behouden. De zachtheid is zelf in te stellen naar uw wensen. De complete stal kan op 1 gel pomp.

Opbouw

TopCover

De toplaag is gemaakt van een rubber wat een diamanten structuur heeft, dit houdt in dat het rubber een lange levensduur heeft.

Gel compartiment

Dit compartiment is gevuld met gel en is gemaakt van een flexibel kunststof.

Comfort control system (CCS)

Revolutionair bedieningspaneel zorgt ervoor dat de gelmat constant de juiste zachtheid behoud. Dit is ook aan te passen op dit bedieningspaneel.

Kunststof kussen voor de koe

Wij raden dit voor ieder matras aan. Het positioneert de koe in de juiste houding.